Jídelníček

 

 

 

 

 Program Otrokovice (jídelníček stejný v obou termínech) 

snídaně 

 
čtvrtek

celozrné žitné mufiny s čokoládou a našlehaným tvarohem (celozrnná mouka,odtučněný tvaroh,hořká čokoláda,vejce)

pátek  domácí ovesná kaše s rozinkami,hoblovaným kokosem a sezamem(oves,mléko,med,rozinky zlaté,hobliny kokosu a kokosové mléko)
 sobota  poctivá tvarohová pěna z čerstvého ovoce(nízkotučný jogurt a tvaroh,sušené ovoce,oříšky)
 neděle  koláčky z ovesných vloček s lesním ovocem a javorovým sirupem (ovesné vločky,vlašské ořechy,mandle,zakysaná smetana,semínka chia )

 obědy

 
 čtvrtek  čerstvý pstruh pečený na bylinkách s dušeným listovým špenátem(pstruh,baby šalotka a cherry rajčata,salát s kuskusem brokolicí a ricotou)
 pátek  dušená hovězí roštěná s indiánskou neloupanou rýží tří barev (drcená rajčata,cuketa,bílé víno,čerstvé bylinky,chili papričky,cibule)
 sobota   krůtí prsa na jablkách podávaná s dýňovým ragú z máslové dýně(krůtí prsa,jablka, máslová dýně,muškátový oříšek,červená cibule)
 neděle  kuřecí kostky v kořenové zelenině s celozrnnými plochými špagetami(kořenová zelenina,rostlinná smetana,sušená rajčata,olivový olej)

 večeře

 
středa  filet z čerstvého lososa na olivovém oleji podávaný s pečenou cuketou a amaranthem restovaným s drcenými mandlemi, jarní cibulkou a červenou řepou.
čtvrtek  grilovaný krůtí steak podávaný s variací listových salátů s jasmínovou rýží natural a italským balsamicovým dressingem
pátek  kuřecí steak na hromádce fazolových lusků s limetkovým přelivem  a dipem chimichurri
sobota čerstvý filet z afrického sumečka s jarními bramborami s máslem ghí a pečenou zeleninou s citronovým přelivem.

los